Fysik

Konstant hastighed

30. april 2014 af Vafling (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lige et spørgsmål. Jeg sidder med en rapport om konstant hastighed og er blevet i tvivl om den konstante hastighed bør vise sig som en linær funktion eller en anden type??

Vi har også tre overordnet formler til vores teori

Fluft = k·A·v^2

Ft = Fluft

m=(k/g)=v^2

Jeg forstår fint hvordan de to første hænger samme og at dette kun gælder ved konstant hastighed. Men jeg er i tvivl om den teori jeg har skrevet om sammenhængen mellem den sidste og de to første er korrekt så er der en venlig sjæl der lige vil forklare mig den?? :)

TAK TAK


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Når der er opnået konstant hastighed, er den resulterende kraft lig med 0, og størrelsen af tyngdekraften Ft er lig med størrelsen af luftmodstanden Fluft, dvs.

        m·g = k·A·v2


Svar #2
30. april 2014 af Vafling (Slettet)

Tak og der skulle stå

m=(k/g)*v^2 

i mit spørgsmål :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvad blev der så af A ?


Svar #4
30. april 2014 af Vafling (Slettet)

Det går super godt lige nu, den skal se sådan er ud:

m=(k/g*A)*v^2 

:)


Svar #5
30. april 2014 af Vafling (Slettet)

Hvad med mit spørgsmål om funktions typen?? ;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Funktionstype som funktion af hvad?


Svar #7
30. april 2014 af Vafling (Slettet)

Ville konstant hastighed blive en linær funktion? :)


Svar #8
30. april 2014 af Vafling (Slettet)

Hvis jeg tegner sammenhængen mellem hastigheden og massen af genstanden ind i et koordinat system (dette skulle måske lige tilføjes) :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du har ikke besvaret mit spm i #6. Hvis hastigheden er konstant, er den en konstant som funktion at tiden

      v(t) = v0 .


Svar #10
30. april 2014 af Vafling (Slettet)

Er ikke sikker på at jeg forstår spørgsmål #6 så??

Det jeg vil vide er at når jeg gør som i den vedhæftede fil, skal min tendens linje så være linær? 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Er konstant for alle muffintyperne? Jeg gætter på, at A er tværsnitsarealet af en kageform?


Svar #12
30. april 2014 af Vafling (Slettet)

Ja, A er tværsnitsarealet af en muffin form. og med muffin typer mener du?? Vi fik afvide at konstanten som sådan var ligegyldig når det var ved konstant hastighed


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Men forskellige typer muffinform har vel forskelligt A ?

(Vi fik at vide ...)


Svar #14
30. april 2014 af Vafling (Slettet)

Vi har brugt den samme type muffinform gennem hele forsøget


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Men du har forskellige masser?


Svar #16
30. april 2014 af Vafling (Slettet)

Ja for vi øger antallet af muffinforme og derved massen 


Brugbart svar (0)

Svar #17
30. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Sidder formene så sammen? Du bliver nødt til at beskrive detaljeret, hvad der foregår i forsøget.


Svar #18
30. april 2014 af Vafling (Slettet)

Okay,

Vi har filmet første en muffinform falde fra 1 meters højde, efterfølgende har vi øget antallet med en muffinform altså ved at stable dem på den måde er overflade arealet det samme med massen er steget. Sådan fortsatte vi til alle 10 muffinforme var brugt. Filmene har vi sat ind i loggerPro da dette program kan regne den konstante hastighed ud for os. For at få vægten af en muffinform har vi vejet alle samlet (stablet) og divideret resultatet. 

Håber det er nok :)


Brugbart svar (0)

Svar #19
30. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Så vil man jo forvente

        m = (k·A/g)·v2

altså at massen er proportional med kvadratet på hastigheden.

Omvendt er hastigheden så proportional med kvadratroden af massen.


Svar #20
30. april 2014 af Vafling (Slettet)

# 19

Okay så bare så jeg er sikker på at jeg nu har forstået det rigtigt, så er jeg ikke helt galt på den med det jeg har gjort? 


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.