Matematik

sandsynlighed

01. maj 2014 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Christina slår med to 6-sidede terninger.

Hvad er sandsynligheden for at antallet af øjne er 9 eller derover på de to terninger til sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2014 af SuneChr

Hvis du laver en tabel, hvor den ene indgang gælder for terning1 og den anden for terning2
vil der være 36 muligheder for de to terningers udfald.
Øjensum "tolv" forekommer 1 gang
Øjensum "elleve" forekommer 2 gange
Øjensum "ti" forekommer 3 gange
Øjensum "ni" forekommer 4 gange
Læg de fire tal sammen og dividér med 36, så har du sandsynligheden for "mindst ni".


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2014 af PeterValberg

Her er et skema over de mulige udfald (hændelser)
ved eksperimentet "kast to terninger og læg øjnene sammen"

* Tæl hvor mange gange udfaldet er 9 eller derover,
   altså antal gunstige udfald (10)
* Tæl antallet af mulige udfald i alt (36)

Sandsynligheden for "mindst 9" bestemmes som:

P(≥9) = gunstige / mulige = 10/36 = 5/18 = ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2016 af laerkeverding (Slettet)

bøs


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2016 af PeterValberg

#3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.