Matematik

Ligning

01. maj 2014 af Liselotteeee (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hvordan løser jeg denne?

V= 333 gange t : a
V er vindhastigheden målt i meter pr. Sekund
T er tryksforskellen målt i hektopascal
A er afstanden målt i kilometer

Mellem et andet højtryksområde og et anden lavtryksområde
Er vindhastigheden V = 25,9 meter pr. Sekund
Og afstanden a = 450 kilometer

• hvor stor er tryksforskellen t?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Isoler t af udtrykket

        V = 333·t / a

Indsæt a og V og beregn så t.


Svar #2
01. maj 2014 af Liselotteeee (Slettet)

Det det jeg skal have hjælp til ;) med at beregne?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Divider med 333 på hver side og gang med a på hver side.


Svar #4
01. maj 2014 af Liselotteeee (Slettet)

Hvordan kan du ik hjælpe eller stille det op?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du må da have lært at løse denne slags ligninger?

Følg vejledningen i #3:

Divider med 333 : t/a = V / 333

Gang med a : t = V · a / 333 .

Indsæt de kendte værdier for V og a.


Svar #6
01. maj 2014 af Liselotteeee (Slettet)

Kan du ikke hjælpe mere og jo har lært men har aldrig kunne det.. :((

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg har jo isoleret t for dig i #5. Det drejer sig om at indsætte tallene og regne færdig

        t = V · a / 333

hvor V = 25,9 og a = 450 .


Svar #8
02. maj 2014 af Liselotteeee (Slettet)

Hvad er t så?

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

t er den værdi, du beregner for trykforskellen.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.