Matematik

Andengrads polynomium

01. maj 2014 af Porkaborg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har vildt brug for hjelp til denne opgave , kan ikke fatte hvordan jeg skal lose den.

b) Bestem tallet k i polynomiet   
f(x)= −x2 +x +k             
sådan så grafen for f(X) ’s  toppunkt har koordinaterne  (0.5;3/2)
 har provet at sige solve( 3/2 = −0.52 +0.5 +k , k)

men med den k verdi jeg for jeg bare en lige linie i kordinat systemet.

,
      


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn f(1/2) ved at indsætte i polynomiets forskrift og sætte det lig med funktionsværdien

        f(1/2) = 3/2 , dvs

        -(1/2)2 + (1/2) + k = 3/2

og løs så for k:

        k = (3/2) - (1/2) - (1/2)2 = ...


Svar #2
01. maj 2014 af Porkaborg (Slettet)

jeg for det til 0.75 og det er stadig fokert...


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er faktisk korrekt, at k = 3/4 = 0,75 .


Svar #4
01. maj 2014 af Porkaborg (Slettet)

men saa naar jeg putter funktionen -0.52+0.5+0.75 ind i en graf saa er toppunktet ikke rigtigt..


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal jo indsætte den korrekte funktion

        f(x) = -x2 + x + (3/4)


Svar #6
01. maj 2014 af Porkaborg (Slettet)

Det har jeg ogsaa gjordt men saa siger den at toppunktet er (0.5;1) og ikke (0.5;3/2) som den skal vere.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, undskyld, der er en fejl i #1. Det skal jo være

         k = (3/2) - (1/2) + (1/2)2 = 5/4 ,

så hele polynomiet er

        f(x) = -x2 + x + (5/4)


Svar #8
02. maj 2014 af Porkaborg (Slettet)

ja okay saa forstaar jeg bedre heh


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. maj 2014 af Krabasken (Slettet)

3/2 = -(1/2)^2 + 1/2 + k

k = 3/2 + 1/4 - 1/2 = ?

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. maj 2014 af mathon

                           \small y= -x^2+x+\frac{5}{4}

                                    \small y= -\left ( x-\frac{1}{2}\right) ^2 +\frac{1+4k}{4}   gennem  \small \left (\frac{1}{2},\frac{3}{2} \right )

                                    \small \frac{3}{2}= -\left ( \frac{1}{2}-\frac{1}{2}\right) ^2 +\frac{1+4k}{4}

                                    \small \small \frac{3}{2}= \frac{1+4k}{4}

                                    \small 6=1+4k

                                    \small k=\frac{5}{4}

dvs
                          \small y= -x^2+x+\frac{5}{4}


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. maj 2014 af Krabasken (Slettet)

#7 og #10

- Så må I ikke bebrejde MIG, hvis jeg regner stykkerne for trådstarter i stedet for at fortælle, hvordan man skal gøre det . . .

:-)


Skriv et svar til: Andengrads polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.