Matematik

Monotoniforhold

03. maj 2014 af Shaolina (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa!

Jeg har brug for hjælp til den følgende opgave.

Det er ikke det med selve bestemmelsen af monotoniforholdet for funktionen f(x), der volder mig problemer. Det er den med, hvor man skal bestemme f'(x) = 0.

Når jeg skriver det ind på min TI-Nspire lommeregner, skriver den bare "false". Jeg fandt frem til, at f'(x) = 1 - ((πcos(x))/60). Er det den korrekte løsning?

Jeg håber, at nogen vil hjælpe mig.

På forhånd tak!

- Emilie

Vedhæftet fil: Monotoniforhold opgave.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Din løsning er ikke korrekt. Når du bruger en lommeregner til den slags opgaver med trigonometriske funktioner, skal den indstilles til RADIANER.

Differentier funktionen f(x) = x - 3·sin(x) og løs så ligningen f '(x) = 0 , x ∈ [0;2π] .


Svar #2
03. maj 2014 af Shaolina (Slettet)

Selvfølgelig! Det er da klart! Tak!


Svar #3
03. maj 2014 af Shaolina (Slettet)

Kan det så bedre passe, at f'(x) = 1 - 3 • cos(x) ?

Og bliver løsningen til f'(x) = 0 da lig med x = 1,23096 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er korrekt differentieret, og det er den korrekte ligning, der skal løses. I intervallet [0;2π] er der to løsninger til ligningen, og du skal finde begge løsninger til ligningen

        cos(x) = 1/3

Benyt, at cos(-x) = cos(x) .


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.