Matematik

Smykker

04. maj 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

1. En mælkekarton har højden 19,5cm. Grundfladen er kvadratisk. Hvor lang skal sidelængden (s) på grundfladen være, hvis rumfanget skal være 1 liter.

V=h*G

G=s*s

1000cm3=1 liter

1000cm3=19,5cm*s2

1000cm3/19,5cm=s2

2√(1000cm3/19,5cm)=7,2

(1)

Indre diameter:6,5cm

ydre diameter:6,7cm

Tykkelsen må være 6,7cm-6,5cm=0,2cm, 2mm

R=0,2cm/2=0,1cm eller 1 mm

12mm*3,14*12mm=37,68mm3=0,03768cm3

Sølv:

1 cm3 vejer 10,5 gram

0,03768cm3*10,5=0,4 gram

Guld

0,03768*19,35=0,7 gram

(2)

60cm=600mm

(14,5mm+0,5mm)=15mm

600mm/15mm=40

Der skal bruges 40 perler og 40 knuder

Rumfanget af en perle

Perlen har form som en kugle

4/3*3,14*7,253mm=1595,4mm3=1,5954cm3

1,5954cm3*2,7=4,3gram

Halskæden vejer:(40*4,3gram)+6 gram=178 gram

Jeg synes bare, at armbåndet vejer meget lidt. Er det ikke en fejl?

Vedhæftet fil: Armbånd-og-perlekæde.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2014 af hesch (Slettet)

Armbånd:

r = 32,5mm ,  R = 33,5mm , bredde = 12mm

Rumfang findes ved:

V = ( π * R2 - π * r2 ) * b = π * b * ( R2 - r2 ) = 2488mm3 = 2,488cm3


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2014 af hesch (Slettet)

#1 PS:

Generelt er volumen = grundflade * højde.

Lægger du armbåndet ned, er grundflade = ( ydre areal ) - ( indre areal ) = ( π * R2 ) - ( π * r2 ).

Deraf sidste linie i #1.


Svar #3
04. maj 2014 af 123434 (Slettet)

Sølv

2,488*10,5g=26,124g

Guld

2,488*19,5g=48,516g


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. maj 2014 af hesch (Slettet)

Det ser bedre ud, men husk for din egen skyld enhederne, fx:

Sølv: 2,488cm3 * 10,5g/cm3 = 26,124g.  ( også antal betydende cifre ).

Når du afstemmer enhederne, kan du se, om du bruger en rigtig formel, eller om du har tænkt rigtigt.    :)

Ofte kan man ud fra enhederne se, hvordan en formel skal se ud ( bortset fra en konstant som √2 eller π ).


Skriv et svar til: Smykker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.