Matematik

Lineær funktion

04. maj 2014 af Anonym12359826 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kan ikke rigtigt finde ud af a) i denne opgave

Jeg går udfra det er en lineær funktion: y=1,85*x+30 tænker jeg den skal hedde. Men der står jo at man skal betale de 30 kr. på pr. måned, skal den så hedde y=1,85*x+30*x2 eller noget i den stil?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2014 af Matematikerenemil (Slettet)

Du skal kun kigge på udgifterne for en måned, så den første formel er rigeligt. Dog skal der ikke stå 1,85 men 0,85


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Dit første forslag er korrekt, med 0,85 i stedet for 1,85 .


Svar #3
04. maj 2014 af Anonym12359826 (Slettet)

Tak, men så kan jeg ikke rigtigt finde ud af b)

Jeg har de to formler:

y=0,85*x+30

y=0,99*x+30

Jeg stiller dem overfor hinanden for at finde skæringspunket:

0,85x+30 = 0,99+30

Den ligning kan jeg desværre ikke løse, nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ved det andet teleselskab er der ingen abonnementsafgift, kun udgiften for brugte minutter, så her er forskriften

        y = 0,99·x


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.