Matematik

Potensfunktioner

05. maj 2014 af emilie63 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er i tvivl om jeg har lavet opgaven rigtigt, håber der er nogen der kan hjælpe:)

OPGAVEN:

Sammenhængen mellem diamanters diameter og vægt kan med god tilnærmelse beskrives ved funktionen:

m(d)=0,0033⋅d^3,06

hvor d angiver diameteren målt i mm, og m angiver vægten målt i karat. Ved sammenligning af to diamanter måles diameteren af den største til at være 20% større end diameteren af den mindste.

Hvor mange procent er vægten af den store diamant større end vægten af den lille diamant?

_________________

MIN BESVARELSE:

den lille diamant måler 4,1 mm og vejer 0,25 karat. Derfor måler den store diamant 4,92 mm i diameter.

Den store diamants diameter: 4* 1* 1* 2= 4,92

Den store diamants vægt: 0,003289*4,92^3,06 =431969

431969= 0, 431969 karat.

0,431969/0,25-1 =.727876

Den store diamant vejer derfor 72,7876% mere end den lille diamant


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2014 af mathon


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.