Matematik

trykkeri

05. maj 2014 af nichlasrl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude!
Jeg har et par matematikproblemer, som jeg virkelig håber I kan hjælpe med..

Opgaven lyder som følgende:

Hos et trykkeri kan en forfatter få trykt sine egne bøger. For at få trykt en bestemt bog
skal forfatteren betale 4775 kr. i startomkostninger og derefter 45 kr. pr. eksemplar af bogen.


a) Indfør passende variable, og opstil en formel, der beskriver sammenhængen
mellem antallet af trykte bøger og forfatterens samlede udgifter.

b) Hvor mange eksemplarer af bogen har en forfatter fået trykt, når de samlede
udgifter er 14 000 kr.?
 

vil gerne have svare på det 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. maj 2014 af mathon

a)   

                                         udgifter = antal bøger•udgift pr bog + startomkostninger

kaldes
            udgifterne y
            antal bøger x
har du
                                         \small y = x\cdot 45 + 4775
eller noteret
                                         \small f(x)=y = 45\cdot x + 4775


Svar #2
05. maj 2014 af nichlasrl (Slettet)

tak igen mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. maj 2014 af mathon

b)

                                         \small 14000 = 45\cdot x + 4775

                                          


Skriv et svar til: trykkeri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.