Matematik

Optimering

05. maj 2014 af johs5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa :-)

Er desværre ikke ret godt til optimering, så håber at der er nogen der vil hjælpe med denne opgave:

En kasse uden lag skal vre dobbelt sa lang, som den er bred. Rumfanget
skal være 200 dm^3

a)  Bestem kassens overfladeareal som funktion af x, nar x er kassens bredde (målt i dm).

b)  Bestem kassens bredde, længde og højde, saledes at overfladearealet er mindst muligt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Hvis bredden kaldes x, er længden 2x . Opskriv et udtryk for kassens rumfang V og isoler højden h ud fra betingelsen V = 200 . Opstil et udtryk for kassens overfladeareal O (sider plus bund) udtrykt ved x og h, og indsæt heri udtrykket for h så man får O som en funktion O(x) af x alene.

b) Find nu minimum for funktionen O(x) ved at løse ligningen O'(x) = 0 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. maj 2014 af mathon

                   bredde            længde
kassens          x                   2x

kassevolumen:
                             \small \small V=h\cdot x\cdot \left ( 2x \right )=h\cdot 2x^2=200

                              \small h\cdot x=\frac{100}{x}

kasseoverflade:
                             \small O=2\cdot h\cdot x+2\cdot h\cdot \left ( 2x \right )+x\cdot \left ( 2x \right )=2x^2+6hx

                              \small O(x)=2x^2+6\cdot \frac{100}{x}


Svar #3
05. maj 2014 af johs5 (Slettet)

Tak for svar


Svar #4
05. maj 2014 af johs5 (Slettet)

i b. får jeg et tal, men jeg skal bruge tre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man finder x, bredden, og har så længden = 2x, og højden = 100/x2 .


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.