Fysik

Hvor mange kg luft?

05. maj 2014 af studerendeHF (Slettet) - Niveau: B-niveau

En tank opfyldes med 11 liter. Inden denne påfyldning er der 1 atm (= 1,013•105 Pa) og temperaturen 21 celsius. Efter påfyldning er trykket 2,11•10Pa og temperaturen 42 celsius.

- Hvor mange kg luft har du påfyldt?

Tilstandsligningen er brugt, men skal trykket og temperaturen indsættes i tilstandsligningen som delta (altså substraheret fra hinanden?), så:
n = (Δp•V) / (R•ΔT)

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at PV = nRT .

Man har så

        P1·V = n1·RT1

        P2·V = n2·RT2

Man kender trykkene, temperaturerne og V og kan så beregne n1 og n2 .


Svar #2
05. maj 2014 af studerendeHF (Slettet)

#1

Når stofmængden (n1 og n2) er beregnet, skal man så substrahere de to stofmængder:

n2 - n1

Herefter bruge stofmængde formlen:

n = m/M og isolere massen.

Er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja.


Skriv et svar til: Hvor mange kg luft?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.