Matematik

Potensfunktioner

06. maj 2014 af groenholt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder lidt med et problem som jeg håber en af jer kan hjælpe mig med??

Jeg får givet en ligning: y = 23*x2

i delopgave a skal jeg finde ud af hvad der sker med y når x 4-dobles og 5-dobles 

I delopgave b skal jeg finde ud af hvad der sker med x når y 9-dobles og 49-dobles 

Jeg har prøvet at lave det men det giver ikke mening de resultater jeg får..

Det skal lige siget at den er uden hjælpemidler min opgave 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2014 af SuneChr

f (n·x) = 23·(nx)2 = 23·n2x2 = n2·f (x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en funktionsforskrift, ikke en ligning.

Sammenlign y(4x) med y(x) , og sammenlign y(5x) med y(x) .

Se på sammenhængen mellem x og x1, når y(x1) = 9(x), og når y(x1) = 49y(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2014 af peter lind

Hvilken resultater har du fået. ?

a) firdobling erstat x  med 4x og se hvad der sker femdobling erstat x med 5x

b) . Erstat  x med k*x  hvad skal k være for at du får 9 gange så meget eller 49 gangee så meget ?


Svar #4
06. maj 2014 af groenholt (Slettet)

Det har jeg også gjort men er i tvivl om hvad man gør med resultatet..
 

a) jeg har fået 4^2 som giver 16 og 5^2 som giver 25.. men hvad betyder det? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Som vist i #1: når argumentet til en kvadratisk funktion ganges med n, ganges funktionsværdien med n2 .


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.