Matematik

Parameterfremstilling

07. maj 2014 af mibon85 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg er kørt fast i et regne stykke, håber der er en der kan hjælpe :)

Bestem parameterfremstillingen for linjen gennem punkt B (2,-5,5) og origo (0,0,0)

Jeg for min retningsvektor for m til at blive rm = <2,-5,5>-<0,0,0>       (slut-start)

rm := <-2,5,-5>

Da linien går gennem begge punkter kan sætte en af punkterne ind på x, y, z

derfor for jeg en parameterfremstilling for m= (0, 0, 0)+s*(-2, 5, -5)

kan det ikke passe..??


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2014 af mathon

                                             

                           \small \small \small m\! \! :\; \; \; \left ( x,y,z \right )=s\cdot \left ( -2,5,-5 \right )\; \; \; s\in \mathbb{R}      er korrekt

eller
                           \small m\! \! :\; \; \; \left ( x,y,z \right )=t\cdot \left ( 2,-5,5 \right )\; \; \; t\in \mathbb{R}


Svar #2
07. maj 2014 af mibon85 (Slettet)

Mange tak for det :)


Svar #3
07. maj 2014 af mibon85 (Slettet)

Kan ske om du kan fortælle mig om jeg er på rette vej i den næste opgave så..??

Jeg synes det er underligt det giver 0 :O

det vil jo sige at de lægger oveni hinanden :/

har vedhæftet et åben dokument


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis den anden linie er linien gennem punktet Pl(4 ; 3 ; 2) med retningsvektoren rl = [-4 ; 10 ; -10] , der man, at de to linier er parallelle, da de to retningsvektorer er parallelle, men de er ikke sammenfaldende, da punktet Pl ikke ligger på linien m . Se din anden tråd for mere hjælp til at bestemme afstanden mellem de to linier.


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.