Matematik

Ligning

07. maj 2014 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vil I tjekke om jeg har løst denne ligning korrekt:

2x+1=-3x-9

2x+1+3x=-3x+3x-9

5x+1=-9

5x+1-1=-9-1

5x=-10

5x/5=(-10)/5

x=-2


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2014 af mathon

  Vil I tjekke om jeg har løst denne ligning korrekt:

       Du har løst den korrekt!


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2014 af hesch (Slettet)

Ja, det har du.

Du kan jo indsætte  x=-2  i første linie, så står der:

2*(-2) + 1 = -3*(-2) - 9     =>

-4 + 1 = -3*(-2) - 9          =>

-3 = 6 - 9                      =>

-3 = -3


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.