Matematik

hvordan finder jeg f`(2) i en ligning?

07. maj 2014 af muyfreja (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har en opgave der lyder sådan her:

En funktion er bestemt ved f(x)=3x^2+2ln(x)

Bestem f{}'(2)    ...

Er der nogen der kan hjælpe mig igang her? jeg er lost og virkelig træt af det :)

på forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2014 af mathon

            \small f{}'(x)=6x+\frac{2}{x} \; \; \; \; \; x> 0

            \small f{}'(2)= ??


Svar #2
07. maj 2014 af muyfreja (Slettet)

bum, det gik hurtigt :) tak,  men hvad er det du gør? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2014 af SuneChr

f er en funktion og ikke en ligning.
ln er en standardfunktion, hvis differentialkvotient vil være at finde i lærebogen i matematik.


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man differentierer den oprindelige funktion f(x), hvorved man finder forskriften for den afledede
funktion f '(x) . Deri indsætter man x = 2 og beregner derved f '(2) .


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. maj 2014 af mathon

       \small \small f{}'(x)=3\cdot \left ( 2\cdot x \right )+2\cdot \left ( \frac{1}{x} \right )=6x+\frac{2}{x} \; \; \; \; \; x> 0

...........

      \small \small \small \left ( \ln(x) \right ){ }'=\ln{ }'(x)=\frac{1}{x}         som i matematikbogen


Svar #6
07. maj 2014 af muyfreja (Slettet)

tak sune, 

Det er ihvertfald et sted at starte :) med ligning mente jeg udtrykket f(x)=3x^2+2ln(x) (kan man ikke kalde det en ligning? den skal jo ihvertfald løses) ..

ln er den naturlige logaritme, jeg forstår ikke hvad du mener med at ln's differentialkvotient er at finde i lærebogen ..  hm.


Svar #7
07. maj 2014 af muyfreja (Slettet)

#4

#2

Man differentierer den oprindelige funktion f(x), hvorved man finder forskriften for den afledede
funktion f '(x) . Deri indsætter man x = 2 og beregner derved f '(2) .

jeg kan simpelthen ikke forstå det, tror jeg må længere ned i bøgerne. jeg tror jeg har brug for en slavisk gennemgang, led for led. har du nogle gode råd til hvor jeg skal slå op? skal være færdig i morgen og det ser efterhånden lidt urealistisk ud :(


Svar #8
07. maj 2014 af muyfreja (Slettet)

#5

       \small \small f{}'(x)=3\cdot \left ( 2\cdot x \right )+2\cdot \left ( \frac{1}{x} \right )=6x+\frac{2}{x} \; \; \; \; \; x> 0

...........

      \small \left ( \ln(x) \right ){\, }'=\frac{1}{x}         som i matematikbogen

tak mathon.. jeg må lige prøve at læse det hele igennem igen, det kan simpelthen ikke rodfæste sig .. suk!


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. maj 2014 af mathon

             \small f{}'(x)=6x+\frac{2}{x} \; \; \; \; \; x> 0

            \small f{}'(2)= 6\cdot {\color{Red} 2}+\frac{2}{{\color{Red} 2}}=12+1=13


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. maj 2014 af SuneChr

# 6
Man skal finde funktionsværdien f ' for  x = 2  og det skrives vedtægtsmæssigt  f '(2) .
En ligning løses og i en funktion indsættes.
Er der ikke i lærebøgerne nævnt noget som helst om afledede funktioner?


Svar #11
07. maj 2014 af muyfreja (Slettet)

#10 

jo, jeg kan bare ikke forstå det overhovedet.. den berømte mur! men tak for hjælpen, nu ved jeg hvor jeg skal lede ihvertfald :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. maj 2014 af LubDub (Slettet)


Skriv et svar til: hvordan finder jeg f`(2) i en ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.