Matematik

LIGNINGER STOR HJÆLP

07. maj 2014 af nejjegerej (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Skal have løst disse to ligninger, og jeg er stinker virkelig til ligninger, så tænke om der ikke er nogle søde sjæle der kunne hjælpe

a) 5x-9-(2x-3)=4+x

b) 6x-(37-13x)=21x-(2x+37)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2014 af c_aastrup

Hvis du skal blive god burde du måske vise os hvor langt du selv kan komme?

Her er den første:

5x-9-(2x-3)=4+x

Ganger -1 ind i parentesen

5x-9-2x+3=4+x

Samler

3x-6=4+x

Lægger 6 til og trækker x fra på begge sider af lighedstegnet.

2x=10

Dividerer med 2

x=5


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2014 af LubDub (Slettet)

Saml x'erne på den ene side og tallene på den anden side.
Benyt    at - (a - b) = - a + b
        og at  - (c + d) = - c - d


Skriv et svar til: LIGNINGER STOR HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.