Matematik

Vinkel b i trekant

08. maj 2014 af madsfck (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

er der nogen som kan hjælpe med opg. 4 b i den vedhæftet fil, jeg har fået 4. a til 8.74

Vedhæftet fil: Aflevering 20 - Trina.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

I 4a) benytter man en cosinusrelation til at beregne |BC|. Dit resultat her er korrekt.

I 4b) benytter man sinusrelationerne i trekant BCD til at bestemme vinkel B, da man jo nu kender |BC| .


Svar #2
08. maj 2014 af madsfck (Slettet)

Ja, men der får jeg et svar, som ser således ud, altså ved at benytte sinusrelationen.

v=360.*(?15+0.100383) and ?15+0.100383<0.25 and ?15<0.149617 or v=360.*(?15+0.399617) and ?15+0.399617<0.25 and ?15<−0.149617


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er helt uforståeligt, hvad du skriver der. Man har

        |BC| / sin(D) = |CD| / sin(B) ,

hvoraf man finder

        sin(B) = sin(D) · |CD| / |BC| = sin(82,7º) · 5,20 / 8,74615


Svar #4
08. maj 2014 af madsfck (Slettet)

Det kan da ikke passe at vinkel B kun er lig med 0.58 grader


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, hvorfor tror du dog det? Du bør have lært, at sin(B) og B ikke er det samme.


Svar #6
08. maj 2014 af madsfck (Slettet)

så 0.58 er egentlig sin(B), men hvordan finder jeg så b? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ved at benytte, at  

        B = sin-1(sin(B))


Svar #8
08. maj 2014 af madsfck (Slettet)

Det giver jo også 0.58???? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej. Du skal finde den vinkel, hvis sinus du har beregnet, og lad være med at runde af i mellemregningerne.


Svar #10
08. maj 2014 af madsfck (Slettet)

Forstår det ikke, jeg har jo 3 tal at gøre godt med, hvordan skal min ligning se ud, som kan udregne den sidste vinkel? 


Brugbart svar (1)

Svar #11
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Benyt udtrykket i #7

        B = sin-1( sin(B) ) = sin-1( sin(82,7º) · 5,20 / 8,74615 )


Svar #12
08. maj 2014 af madsfck (Slettet)

aha, se nu giver det 36.13 grader, det passer vidst bedre. mange tak for hjælpen ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, men det er dog ikke korrekt afrundet. Man runder ikke af ved blot at bortkaste decimaler.


Svar #14
08. maj 2014 af madsfck (Slettet)

når nej nej ;) 


Skriv et svar til: Vinkel b i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.