Matematik

Matematik afl - sinus, cosinus mm.. HJÆÆÆÆLP

08. maj 2014 af Sofie5183 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Godformiddag!

Jeg har en matematik afl for, som jeg slet ikke kan finde ud af overhovedet!

Sinus, cosinus, you name it - jeg kan ikke lave det! 

Ville være super taknemmelig hvis nogen gad at kigge på den vedlagte afl!

Tusind mange tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Mat afl 17.doc

Svar #1
08. maj 2014 af Sofie5183 (Slettet)

 

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2014 af mathon

Opgave 2

Vis, at sin 45° = cos 45°. Findes der andre vinkler v i intervallet [0°, 360°]  for hvilke

sin v = cos v

            \small \sin(225^{\circ})=\cos(225^{\circ})


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2014 af mathon

Opgave 3

Om en vinkel v vides, at cos v= 0,34. Lav en skitse og bestem de to vinkler mellem 0° og 360°, der passer i denne ligning. Gør det samme for sinus og tangens

           \small \cos \left (v \right )= 0,34
                 \small v=\left\{\begin{matrix} 70,123^{\circ}\\ 289,877^{\circ} \end{matrix}\right.             
                                                    \small da\; \cos(V)=\cos(360^{\circ}-V)

           \small \sin \left (v \right )= 0,34
                 \small v=\left\{\begin{matrix} 19,877^{\circ}\\ 160,123^{\circ} \end{matrix}\right.

                                                    \small da\; \sin(V)=\sin(180^{\circ}-V)

           \small \tan \left (v \right )= 0,34
                 \small v=\left\{\begin{matrix} 18,778^{\circ}\\ 198,778^{\circ} \end{matrix}\right.

                                                    \small da\; \tan(V)=\tan(180^{\circ}+V)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2014 af mathon

Opgave 6

Find den vinkel, den rette linie med ligningen

y = 2x – 3 danner med x-aksen.

\small v=63,{\color{Red} 43}^{\circ}


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2014 af mathon

Opgave 7

       a)

                    \small \cos(V)=\frac{b^2+c^2-a^2}{2bc}=\frac{20^2+16^2-8^2}{2\cdot 20\cdot 16}=\frac{37}{40}\; \; \; \; \; 0< v< 180^{\circ}

                    \small V=\cos^{-1}\left (\frac{37}{40} \right )=22,33^{\circ}


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2014 af mathon

Opgave 7

       b)
                      \small T=\frac{1}{2}\cdot b\cdot c\cdot \sin(A)


Skriv et svar til: Matematik afl - sinus, cosinus mm.. HJÆÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.