Matematik

trigonometri

08. maj 2014 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Er der nogen der kan forklare mig hvordan jeg skal løse anden del af opgave a?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2014 af c_aastrup

Brug Pythagoras og at de mindre trekanter i trekanten er ensvinklede...


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2014 af c_aastrup

Er det tilstrækkeligt? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er det da stort set. BC er katete i en retvinklet trekant, hvis hypotenuse er |AB| = 7, og hvis anden katete er |AC| = x . Pythagoras benyttes til at beregne |BC| . Dernæst benyttes så, at

        d · |AB| = |BC| · |AC|


Svar #4
09. maj 2014 af cecilied34 (Slettet)

Hvorfor gør " d · |AB| = |BC| · |AC|" sig gældende?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Fordi de to udtryk på hver side af lighedstegnet begge er et udtryk for det dobbelte af den retvinklede trekants areal. I en retvinklet trekant ABC, hvor C er den rette vinkel og h er højden på hypotenusen c, gælder der jo, at

        2T = a·b = h·c .


Svar #6
09. maj 2014 af cecilied34 (Slettet)

Arh, selvfølgelig. Det giver mening! Tak :)


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.