Matematik

differentialligning

09. maj 2014 af tusindsol (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne? 

En høj cylinderformet beholder har et hul i bunden. Når der er vand i beholderen, vil det løbe ud gennem hullet. Den hastighed, hvormed vandhøjden i beholderen ændrer sig, er til ethvert tidspunkt proportional med kvadratroden af vandhøjden.
a) Opstil en differentialligning, der beskriver situationen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2014 af mathon

    Hastigheden hvormed vandhøjden i beholderen ændrer sig        kvadratroden af vandhøjden

                                  \frac{\mathrm{d} h}{\mathrm{d} t}                                                                              \sqrt{h}

                                        \frac{\mathrm{d} h}{\mathrm{d} t}=\overset{proportional \; med}{k\; \; \cdot} \sqrt{h}


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.