Matematik

Eksamenssprøgsmål

11. maj 2014 af saraaaaaa95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med dette eksamenspørgsmål

Du skal specielt gøre rede for  potensvækst men også omtale andre vækstformer. Redegør for hvordan en potensfunktion differentieres og integreres


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2014 af mathon

potensfunktions differentiation:

                                               f(x)=b\cdot x^a

                  f{}'(x)=b\cdot a\cdot x^{a-1}=a\cdot b\cdot x^{a-1}=\frac{a}{x}\cdot \left ( b\cdot x^a \right )=a\cdot \frac{f(x)}{x}


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2014 af mathon

potensfunktions integration:

                                               f(x)=b\cdot x^a

                  \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \int f(x)dx=\int b\cdot x^adx=b\; \cdot \int x^adx=b\cdot \frac{1}{\ln(a)}\cdot a^x+k=\frac{1}{\ln(a)}\cdot \left (b\cdot a^x \right )+k=\frac{1}{\ln(a)}\cdot f(x)+k


Svar #3
11. maj 2014 af saraaaaaa95 (Slettet)

Skal fremlægge i morgen, men ved ikke helt hvor jeg kan finde beviserne henne for de 2 ?


Skriv et svar til: Eksamenssprøgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.