Matematik

Mikroøko

11. maj 2014 af Taifuu (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Tror jeg er ok kørende med de første to spørgsmål. Det er mest til nummer 3&4 :)

----

OPGAVE A

Antag at følgende funktion beskriver en virksomheds

variable omkostninger (x= produceret mængde):

V (x) = 200 x – 9x2+ 0,25x3

De faste omkostninger er 150.

Spørgsmål 1

Bestem funktionen for de totale omkostninger.
200 x – 9x2+ 0,25x3 + 150

Spørgsmål 2

Bestem funktionerne for

De gennemsnitlige faste omkostninger. AFC =
De gennemsnitlige variable omkostninger. AVC =  
De gennemsnitlige totale omkostninger. ATC =
Marginalomkostningerne. MC=  200 - 18x + 0.75x2

Spørgsmål 3

Bestem den værdi af x, hvor funktionen for de gennemsnitlige variable omkostninger har sit minimum.

Hint: Tag den første afledte af funktionen for de gennemsnitlige variable omkostninger, sæt denne lig med 0, og løs med hensyn til x. Brug den anden afledte til at tjekke, om der er tale om et maksimum eller et minimum.

Spørgsmål 4

Bestem den værdi af x, hvor de marginale omkostninger har deres minimum.


Skriv et svar til: Mikroøko

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.