Matematik

Annuitetslån

12. maj 2014 af FRKKOF (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal finde ud af, hvornår jeg er gældfri og hvor meget mere jeg egentlig betaler.

G:: Hovedstol (det fulde beløb, for lånet)

r:: Rentefod (renten på lånet, pr. termin)

n:: Terminer (antal gange der skal betales af på lånet

Y:: Ydelse (Beløb, som skal betales, pr. termin)

y = G * (1 - (1 + r)-n)
                    r

Jeg kender hverken G eller n, hvordan gør jeg?
 


Svar #1
12. maj 2014 af FRKKOF (Slettet)

Renten er 7,1% om året (deles med 12) - og Y er 4.500 kr.
Jeg låner 265.990 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2014 af mathon

 Din formel er forkert:
                                        y=\frac{G\cdot r}{1-\left ( 1+r\right )^{-n} }         

            hvoraf
                                       1-\left ( 1+r \right )^{-n}=\frac{G\cdot r}{y}               

                                       \left ( 1+r \right )^{-n}=\frac{y-G\cdot r}{y}     

                                        \left ( 1+r \right )^{n}=\frac{y}{y-G\cdot r}

                                        n\cdot \log\left (1+r \right ) =\log\left (\frac{y}{y-G\cdot r} \right )

                                        n =\frac{\log\left (\frac{y}{y-G\cdot r} \right )}{\log\left (1+r \right )}

dvs
                                        n =\frac{\log\left (\frac{4500}{4500-265990\; \cdot\; 0,071} \right )}{\log\left (1,071 \right )}

                                          


Skriv et svar til: Annuitetslån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.