Matematik

andengradligningen

13. maj 2014 af Karare - Niveau: 10. klasse

Hej venner kan i godt hjælpe mig med denne her ligningen jeg har ikke styre på det og tak på forhånd.......

x^2+7+2x=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2014 af SuneChr

Jeg tror garanteret, at du må være bekendt med

x=\frac{-b\pm \sqrt{b^{2}-4ac}}{2a}


Svar #2
13. maj 2014 af Karare

ja ok men er vores x =1 eller hvad, kan opgave overhoved løses venner og tak på forhånd ..... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2014 af AskTheAfghan

#2

Vis os din udregning. Du kan først undersøge om den overhovedet kan løses ved at kende diskriminanten D til det. Hvis værdien D < 0, så kan det ikke det.


Svar #4
13. maj 2014 af Karare

ok kan du så løse den her 

Opgave d

1,1x^2-0,88*x=0,528


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2014 af klimasven (Slettet)

Træk 0,528 fra på begge sider og brug formlen fra #1


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2014 af SuneChr

Som # 3 skriver, er   b2 - 4ac < 0
nemlig    22 - 4·1·7 < 0
Derfor har
x2 + 2x + 7 = 0
ingen reelle løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at

        x2 + 2x + 7 = x2 + 2x + 1 + 6 = (x+1)2 + 6 > 0 for alle x.

For ligningen    1,1x2 - 0,88x = 0,528 får man ved at gange med 1000 på hver side:

        1100x2 - 880x - 528 = 0 ,

der kan forkortes med 11 til

        100x2 - 80x - 48 = 0 ,

der igen kan forkortes med 4 til

        25x2 - 20x -12 = 0 , der kan skrives

        (5x)2 - 4·(5x) - 12 = 0 , der faktoriseres

        (5x + 2)·(5x - 6) = 0 ,

der nu kan løses ved at benytte nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2014 af mathon

…så
          52 · (x + (2/5)) · (x - (6/5)) = 0


Skriv et svar til: andengradligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.