Matematik

prøveeee hjælp

13. maj 2014 af sumia9 (Slettet) - Niveau: C-niveau

R=4*P/pi*d* l

Jeg har skrevet pi fordi jeg ikke kan finde selve symbolet for pi

med denne formel skal d isoleres 

hvordan gør man?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2014 af klimasven (Slettet)

Divider med 4

Divider med P

Gang med pi

Divider med I

Og tag så kvadratroden 


Svar #2
13. maj 2014 af sumia9 (Slettet)

Forstår ikke helt
Kan du prøve at lave den

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er vel formlen for resistansen R i en tråd med længden l , tværsnintsareal A og resistivitet ρ:

        R=\rho \cdot \frac{l}{A}=\rho \cdot \frac{l}{\pi \cdot \left ( \frac{d}{2} \right )^{2}}

hvor der er antaget cirkulært tværsnit med diameter d. Så er

        \left ( \frac{d}{2} \right )^{2}=\frac{\rho l}{\pi R}\, ,\newline\newline d=2\cdot \sqrt{\frac{\rho l}{\pi R}}


Svar #4
15. maj 2014 af sumia9 (Slettet)

Jamen tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: prøveeee hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.