Geografi

Befolningspyramider??? hvordan kende forskel?

13. maj 2014 af solsikke1 - Niveau: 9. klasse

hej...

er det nogen der kan fortælle mig forkellene/ hvad der karekterisserer:

- Regrasive befolkningspyramider.

-Prograsive befolkningspyramider

- stadionære befolkningspyramider


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2014 af LouiseSmadsen (Slettet)

Regrasiv = faldende befolkning ( forstil dig en pyremide på hovedet, med spidsen ned af)

Prograsiv = sigende befolkning (almindelig pyramide med spids i toppen)

Stadionære = hverken stigende eller faldende, bliver bare som det hele tiden har været (en søjle uden nogen spids)

Håber noget af det gav mening. :DD


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2014 af LouiseSmadsen (Slettet)

lige en tilføjelse mere... :D

Regrasiv = der dør flere end der bliver født. der er flere gamle end børn/unge

Prograsiv = der bliver født flere end der dør. der er flere børn/unge end gamle. 

Stadionære = der bliver født lige så mange som der dør 


Svar #3
13. maj 2014 af solsikke1

Er stationære og stagnerende det samme?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2014 af LouiseSmadsen (Slettet)

Ja.

Svar #5
14. maj 2014 af solsikke1

1000 tal skal du have :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. maj 2014 af 123434 (Slettet)

Stationær U-landstypen

Høj fødsels-og dødsrate

Der dør mange, og fødes mange

Folk får mange børn, da nogle af børnene vil dø af sygdom før, at de bliver voksne. Forældrene er afhængige af børnenes arbejdskraft, og at nogle kan passe dem, når de bliver gamle. Folk bliver ikke ret gamle pga. mange sygdomme i landene og dårligt sundhedssystem.

Pyramiden er bred i bunden, da der er mange unge. Pyramiden skråner i siderne. Toppen er smal, da der ikke er ret mange ældre. 

Befolkningstallet forbliver på nogenlunde samme niveau.

Stationær I-landstypen 

Lav fødselsrate og lav dødsrate

Der fødes ikke ret mange børn. Folk får børn fordi, at de ønsker det, og ikke fordi at de har brug for ekstra arbejdskraft. 

Folk lever i lang tid. Sundhedssystemet er godt, og man kan blive behandlet for sygdomme, som man i U-landene vil dø af. 

Befolkningstallet forbliver på nogenlunde samme niveau 

Befolkningspyramiden er ca. lige bred hele vejen op gennem pyramiden. Aldersfordelingen er spredt fordelt.

Den progressive befolkning

Høj fødselsrate dvs. der fødes mange børn

Lav dødsrate dvs. at der dør relativt få mennesker

Befolkningen stiger

Den regressive befolkning

Lille fødselsrate, der fødes få børn

Lille dødsrate, der dør få mennesker

Der dør ikke ret mange mennesker, men folk får så få børn, at dødsraten overstiger fødselsraten. Der kommer en aftagende befolkningsvækst dvs. at befolkningen bliver mindre

Pyramiden er smal i toppen og bunden, men bred på midten. 

Hvorfor er det godt at vide

Modellen er god til at forudse, hvilke behov samfundet vil få. Befolkningspyramiderne kan anvendes til at vurdere om, der er i fremtiden vil være brug for flere plejehjem, skoler, børnehaver og om der vil være arbejdskraft nok. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2016 af LisaUJos (Slettet)

En vigende befolkningspyramide, er det det samme som en Regrasiv?

Skriv et svar til: Befolningspyramider??? hvordan kende forskel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.