Kemi

atomer/U og mol/g

13. maj 2014 af nosho (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej

er der nogen der ved hvad en N-atom, S-atom og C-atom er

har et spm: redegøre Atommasse/molarmasse, herunder U, mol, masse og Avogadro tal

takker


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er vel et atom for henholdsvis N (nitrogen), S (svovl), og C (carbon, kulstof).

Det andet spm. har du også kørende i en anden tråd.


Svar #2
13. maj 2014 af nosho (Slettet)

Det har jeg men er stadig meget forvirret.

Har jeg forstået rigtigt, for at regne U for en grundstof sksl man
plus den atomnr?

Og avogradros tal er 6,0*10(lille) 23 for alle grundstoffer

Og det svarer til 1mol


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Start med at forklare, hvad du mener med U for et grundstof.

Avogadros tal angiver antallet af atomer eller molekyler i et mol af det pågældende stof.


Svar #4
13. maj 2014 af nosho (Slettet)

U-masse

Dvs. F.ex.
1 C-atom vejer 12,0 U (fordi atomnr 6 så plus 6+6)

Hvordan regner man Avogadros tal for den

Brugbart svar (1)

Svar #5
13. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Avogadros tal er ikke noget man regner. Det er en konstant, der altid er lig med 6,02·1023 .

Med U mener du så åbenbart massen af et atom i enheden unit ? Masseenheden er her 1 Mu = 0,001 kg/mol .


Svar #6
13. maj 2014 af nosho (Slettet)

Ok hvis forstår dig rigtig nu så U som er unit /atommasse bed at lægge atomnr sammen med hinanden.
Og Avogadros tal er rn fast tal man skriver og ikke regner ud til noget.
og det er ilige med 1mol.

hvis det rigtigt.

Hvordan finder man unit ud hvis grundetstof er i isotop

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er ret uforståeligt, hvad du skriver. Massen i unit-enheder er med god tilnærmelse lig med atomvægten.


Svar #8
14. maj 2014 af nosho (Slettet)

Hmm. Jeg må lige læse mig lidt frem. Men tak for hjælpen den er en stor hjælp ihvertfald

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. maj 2014 af mathon

Atommasseenheden u er praktisk defineret

                                        1 g = {NA} u
             herved opnås
                                        {M} g = {M}·{NA} u = {NA}·({M} u)      atommasse-tallet er så praktisk lig med molmasse-tallet
                                                                              

             og
                       1 u = (1 g) / {NA} = {NA}-1 g = (6,02214·1023)-1 g = 1,66054·10-24 g = 1,66054·10-27 kg


Skriv et svar til: atomer/U og mol/g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.