Kemi

Koncentrationen

14. maj 2014 af AdamKo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg b og c?

Vedhæftet fil: jj.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2014 af yamaharacing (Slettet)

Hvad er du kommet frem til i a?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2014 af mathon

b)

     stofmængdeforholdet
                                            SO2 : MnO4- = 2,5 : 1

     stofmængden af SO2 i 200,0 mL vin

                                            n(SO2) = 2,5·n(MnO4-) = (0,00905 L)·(0,0208 mol/L) = 4,706·10-4 mol

     vinens koncentration af SO2:
                                            c(SO2) = (4,706·10-4 mol) / (0,200 L) = 0,002353 M


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2014 af mathon

c)
     M(SO2) = sum({1,2}*{32.065,15.999}) g/mol = 64,063 g/mol

     m/V = (0,002353 mol/L) · (64,063 g/mol) = 0,15074 g/L = 150,74 mg/L


Skriv et svar til: Koncentrationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.