Fysik

ohms lov

14. maj 2014 af susu2000 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej har en opg som siger forklar begrebet ohms lov
er der nogen der kan forklare lidt om ohms lov?
tak :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2014 af hesch (Slettet)

Du skal "trekantet" skrive op:

     U

R        I

Selv husker jeg det på navnet på tryllekunstneren Uri Geller, der kunne smelte teskeer med fingrene.

Hvis du skal finde U (spændingen), holder du et finger over U'et, tilbage står "R * I", altså den ubekendte

U = R * I   ( spænding = modstand * strømstyrke. )

Hvis R er den ubekendte, holder du en finger over R, og tilbage står "U / I", altså R = U / I. På samme måde:  I = U / R.

Ohms lov beskriver sammenhængen mellem spænding, strøm og modstand.

Man anvender også ohms lov ved:

Effekt = spænding * strøm , P = U * I.  Eftersom I = U / R findes P = U * ( U / R ) = U2 / R.

På samme måde:  P = I2 * R


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2014 af Mathmatik (Slettet)

Med Ohms lov kan man grundlæggende beskrive forholdet imellem strømstyrke i ampere (I), spændingsforskel i volt (U) og modstand i et elektrisk kredsløb målt i ohm (R).

Formlen opskrives typisk:

U = R * I , altså spændingsforskel i volt = modsatnd i et elektrisk kredsløb målt i ohm * strømstyrken i ampere

For R isoleret er "R = U/I" og I = U/R


Svar #3
19. maj 2014 af susu2000 (Slettet)

Tak :)

Skriv et svar til: ohms lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.