Matematik

Hjælp til forstå udtryk

14. maj 2014 af studieportalen0 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har et udtryk, som jeg har forsøgt at finde ud af hvad betyder ved at indtaste i Wolfram Alpha, men jeg har stadig svært ved at forstå det. 

Link til udtryk: http://www.wolframalpha.com/input/?i=%28x%5En%2Fn%21%29+%2F+%28sum+%28x%5Ej%2Fj%21%29%2C+j%3D0..n%29

hvordan skal dette udtryk forstås? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Udtrykket er

        \frac{\frac{x^{n}}{n!}}{\sum_{j=0}^{n}\frac{x^{j}}{j!}}

og Wolfram skriver så, at det også er lig med

        \frac{e^{-x}x^{n}}{\Gamma\left ( n+1,x \right )}

hvor Γ(a,x) er den ufuldstændige (incomplete) gammafunktion. Linket i Wolfram viser også definitionen for den ufuldstændige gammafunktion

        \Gamma(a,x)=\int_{x}^{\infty }t^{a-1}e^{-t}\, \textup{d}t


Skriv et svar til: Hjælp til forstå udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.