Kemi

Stofmængdeforholdet

16. maj 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har virkelig svært ved at regne det her ud- da jeg har glemt omkring stofmængdeforholdet.

Anvend de afstemte reaktioner til at finde stofmængdeforholdet mellem natriumhydrogencarbonat(NaHCO3) og hvert af de mulige faste produkter ,(NaOH,Na2O og Na2CO3.

De atstemte reaktioner er.

1.reaktion

2NaHCO3 (s)------------Na2O (s) + 2 CO2 (g) + H2O

2.reaktion

NaHCO3 (s)--------------NaOH(s) + CO2(g) Afstemt på forhånd.

3.reaktion 

2NaHCO3 (s)---------------Na2CO3(s) +CO2(g) +H2O(g)

Hvordan kan jeg gøre det sidder virkelig og prøver at finde ud af det fra bogem:)) hjælp meget gerne TAK:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2014 af mathon

1.reaktion

2 NaHCO3 (s)   --->   Na2O (s)   +   2 CO2 (g)   +   H2O (g)

          stofmængdeforhold
                                            NaHCO3 : Na2O = 2 : 1

2.reaktion

NaHCO3 (s)   --->   NaOH (s)   +   CO2 (g)

          stofmængdeforhold
                                            NaHCO3 : NaOH = 1 : 1

3.reaktion 

2 NaHCO3 (s)   --->   Na2CO3 (s)   +  CO2 (g)   +  H2O (g)

          stofmængdeforhold
                                            NaHCO3 : Na2CO3 = 2 : 1


Svar #2
16. maj 2014 af HFNU (Slettet)

Ved den første reaktion hvordan ved man så det er 2:1? jeg mener hvordan har du regnet det ud


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2014 af mathon

aflæses af reaktionen
    2 mol NaHCO3 (s) ækvivalerer 1 mol Na2O (s)


Svar #4
16. maj 2014 af HFNU (Slettet)

ok betyder det at det er 2mol af NaHCO3 er det samme som 1 mol af Na2O??


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2014 af mathon

    2 mol NaHCO3 er naturligvis ikke det samme som 1 mol Na2O,

    men stofmængderne er ækvivalente rent reaktionskemisk.


Svar #6
17. maj 2014 af HFNU (Slettet)

ok jeg finder ud af hvad det betyder - hvertfald mange tak


Skriv et svar til: Stofmængdeforholdet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.