Matematik

Bestem værdierne

17. maj 2014 af lalala1122 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem værdien af 5m/2m^2+3mn når m=1 og n=2

og reducer 5m/2m^2+3mn

det første får jeg til 5/8
og det næste får jeg til 1mn 

Rigtig eller forkert ?


Svar #1
17. maj 2014 af lalala1122 (Slettet)

Derudover har jeg også en opgave der lyder

En funktion f er givet ved .
f(x)=x^3-3x^2+4
Bestem f ´(x), og gør rede for monotoniforholdene for f

Da jeg diff fik jeg det til at være f(x)=3x^2+6x
men hvordan gør jeg rede for monotoniforholdene


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2014 af SuneChr

# 0
Du må sætte parenteser omkring nævneren, da man ikke kan se, hvad der er hvad.
Du kan også lave rigtige brøkstreger ved at benytte  [ fx ]  i bjælken for oven i skrivefeltet.


Svar #3
17. maj 2014 af lalala1122 (Slettet)

5m\frac{\frac{}{}}{}2m^2+3mn
 

og får resultatet til at være 5/8

og får næste delspørgsmål til at være 1mn eller bare mn


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2014 af SuneChr

# 3
I nævneren kan m sættes udenfor en parentes. Brøken kan herefter forkortes med m .
Brøken reduceres i bund

\frac{5}{2m+3n}

I den anden opgave er der en fortegnsfejl.
f '(x)  =  3x2 - 6x  =  3x(x - 2)
Det skulle da være let at finde 0-punkter.


Svar #5
17. maj 2014 af lalala1122 (Slettet)

Hvordan gør jeg rede for monotoniforholdene


Skriv et svar til: Bestem værdierne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.