Matematik

hjælp mig :)

17. maj 2014 af kalleballe1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hejsa, håber i kan hjælp :)
 

Danmark  USA  Kina 

1950       4.271    152.271      546.815 

1960       4.581    180.671      667.070 
1970       4.929    205.052      818.315 
1980       5.123    227.726      981.235 
1990       5.141    250.132   1.135.185 
2000       5.337    282.747   1.262.645 
2010       5.516    310.866   1.337.938 
 Befolkningsudvikling Danmark, USA og Kina i 1000 personer. 

A) Beregn relevante vækstmål for befolkningsudviklingen i de tre lande. 

B) Foretag ved hjælp af regression en fremskrivning af befolkningstallene i Danmark, Kina og 
USA til 2050. 

jeg ved at jeg skal bruge kapitalformlen  K = K0(1+r)n  hvor K her står for BNP og r er det søgte, men er der nogle der kan forklare hvilket tal jeg skal sætte ind i formlen. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2014 af peter lind

Der er ingen grund til at oprette det samme spørgsmål to gange. Du har fået udførlig hjælp i din tråd hvor forskellen til denne blot er at BNP er udskiftet med befolkningstal


Svar #2
17. maj 2014 af kalleballe1 (Slettet)

jeg forståd dig overhoved ikke før, men det du siger er at skifte BNP med befolkningstallet, er det så alle tal, altså 

4.581 = K0(1+r)n

4.919=.....

osv. 

eller skal alle tal ligges sammen ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2014 af peter lind

Det er samme metode; men ikke samme data


Svar #4
17. maj 2014 af kalleballe1 (Slettet)

kan du prøve at lave en ligning med en af opgaverne, så jeg kan forstå det lidt bedre ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2014 af peter lind

Du skal

1. Foretage eksponentiel regression på de data

2. Sammenligne disse med kapitalformlen og deraf aflæse K0 og r

3 Bruge de fremkomne funktioner til at besvare spørgsmål b


Skriv et svar til: hjælp mig :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.