Matematik

Vektorfelter

17. maj 2014 af Kachoot (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der en som kan hjælpe med spørgsmål 2?

Umiddelbart vil jeg gøre rede for at F =  f∇ ved at bestemme den partielle afledede for f(x,y) på følgende måde: ∂f/∂x og ∂f/∂y

Men jeg ved ikke om det er korrekt


Svar #1
17. maj 2014 af Kachoot (Slettet)

slettet


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

At vektorfeltet F er konservativt betyder at det er gradienten af en funktion. Sammenhold med spm 2.

Svar #3
18. maj 2014 af Kachoot (Slettet)

Er nedenstående korrekt for spørgsmål 2?

∂f/∂x = 1/(x+ey)

∂f/∂y = ey/(x+ey)

f(x,y) = ln(x+ey) + g(y)

∂f/∂y = ey/(x+ey) + g´(y) = ey/(x+ey)

g´(y) = 0 → g´(y) = C

f(x,y) =  ey/(x+ey) + C


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2014 af peter lind

ja. Da du har fået opgivet f(x,y) i spørgsmål 2 er det lettere at bruge den


Skriv et svar til: Vektorfelter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.