Matematik

Matematikaflevering.. HASTER!!!

18. maj 2014 af Anonym97 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP :D

Skal aflevere min matematikaflevering i morgen, og er kørt totalt fast i de to sidste opgaver.. 

Er der nogle der vil hjælpe? :)

opgave 1: uden hjælpemidler
Et andengradspolynolium f er bestemt ved
f(x)=ax^2+bx+c
Grafen for f er en parabel.
Tegn en skitse af en mulig graf for f, når det oplyses, at diskriminanten er negativ, a er positiv, og c er positiv.

opgave 2:
Parvis er nedenstående udtryk lig med hinanden. Angiv, hvilke der hører sammen, og vis ved hjælp af omskrivninger, at det er rigtigt. 
a=2log2, b=log20-1/2 log16, c=log(4. rod af(81)), d=1/3 log125, e=1/2 log16, f=log2+log3, g=log12-log3, h=2log√3


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2014 af LeonhardEuler

Opg 1) Sæt dig ind i hvad de forskellige koefficienter/konstanter siger om parabelens udseende. 

D<0  : Parablen må ikke røre/skære x-aksen nogen steder.  a > 0 : ''glad'' parabel, formen er som dette tegn U.

c> 0 : Skæringspunktet mellem parabel og y-aksen skal ligge i den positive ende af y-aksen.

Opg 2)  Kan du ikke tage et billede af opgaven. Det ret svært at overskue det hele.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2014 af mathon

se


Skriv et svar til: Matematikaflevering.. HASTER!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.