Matematik

Statistik og regression

19. maj 2014 af Goddag1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP brugere!

Jeg har siddet med denne opgave rigtig længe og jeg kan simpelthen ikke løse den. Håber der er nogen der kan hjælpe mig med den :)

Har vedhæftet opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Lav regression på tabellens data med en potensmodel.

b) Benyt den fundne model til at beregne V(87), og til at løse ligningen V(L) = 2,56 .

c) Beregn      (V(1,25L) - V(L)) / V(L) .


Svar #2
19. maj 2014 af Goddag1234 (Slettet)

Det er opgave b og c jeg har svært ved. Jeg skal beregne V(87) og det ved jeg ikke hvorda man gør...


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man indsætter L = 87 i den fundne forskrift

        V(87) = b · 87a .


Svar #4
19. maj 2014 af Goddag1234 (Slettet)

Så jeg har fået min a til at blive 3,01581 og min b til at være 0,00001.

Er det så :   V(87)=0,001*873,016 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, med de rigtige konstanter i forskriften. Du skal bruge flere betydende cifre end det ene, du har medtaget i konstanten b.


Svar #6
19. maj 2014 af Goddag1234 (Slettet)

Super!

Men når jeg skal finde længden af laks der vejer 2,56, skal jeg så gøer præcis det samme, altså :

V(2,56)=0,00001*2,583,016 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, der skal man jo løse ligningen V(L) = 2,56, dvs

        b · La = 2,56 .

Man skal isolere L .


Svar #8
19. maj 2014 af Goddag1234 (Slettet)

ahh nu forstår jeg, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Statistik og regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.