Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Beregning af ydelse på annuitetslån efter skat

21. maj 2014 af Arzarh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Som overskriften antyder, så har jeg problemer med at finde en formel, til at udregne ydelsen på et annuitetslån efter skat. Jeg har kigget i alle mine økonomibøger, uden held.

Jeg håber der er nogle der kan hjælpe mig.

Hilsen Jens


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2014 af mathon

Før skat:
                                          y=\frac{G\cdot r}{1-\left ( 1+r \right )^{-n}}


Svar #2
22. maj 2014 af Arzarh (Slettet)

Jeps, det er jeg med på.

Men hvad så med efter skat? for jeg kan jo ikke bare regne ud hvad renten er af beløbet, og så trække skattefredraget fra det, da det er et annuitetslån, og renten og afdraget ændre sig løbende.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2014 af mathon

renten vedrørende n'te termin:
er
           ydelse - afdrag

n'te afdrag
                                    a_n=a_1\cdot \left ( 1+r \right )^{n-1}

så du har
n'te terminsrente
                                    y-a_1\cdot \left ( 1+r \right )^{n-1}


Skriv et svar til: Beregning af ydelse på annuitetslån efter skat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.