Matematik

potens

23. maj 2014 af Linnese (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har ligningen

2a=8

hvilke regneregler skal jeg bruge, for at vise, at a=3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

2a=8  <=>

log(2a) = log(8)  <=>

a*log(2) = log(8)  <=>

a = log(8)/log(2) = 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2014 af mathon

                                     2^{a}=8=2^3  

                                     a=3


Svar #3
23. maj 2014 af Linnese (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.