Matematik

Algebraisk løsning

23. maj 2014 af Purrr (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hej. Hvordan løser man det her algebraisk?

Landmanden har ænder og svin. tilsammen har de 28 øjne pg 36 ben. Hvor mange ænder og svin har landmanden?

Tak på forhånd. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at hver and har 2 øjne og 2 ben, og at hvert svin har 2 øjne og 4 ben.

Det samlede antal øjne er altså lig med det dobbelte af det samlede antal dyr.

Det samlede antal dyr er altså 28/2 = 14 dyr.

Hvis hvert dyr kun havde 2 ben, vil der i alt være 14·2 = 28 ben. Men for hvert svin kommer der 2 ekstra ben til det samlede antal ben. Antallet af ekstra ben er 36 - 28 = 8 ben. Der er derfor 8/2 = 4 svin, og dermed
14 - 4 = 10 ænder.

Prøv nu at give bogstavbetegnelser for antallet af ænder og antallet svin og omskriv opgavens oplysninger til ligninger, der kan løses algebraisk.


Svar #2
23. maj 2014 af Purrr (Slettet)

Mange tak!

Skriv et svar til: Algebraisk løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.