Matematik

Cirklens ligning

23. maj 2014 af lalala1122 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey skal bestemme radius koordinatsættet til cirklens centrum
x^2-6x+y^2+2y-26=0
 

det er denne formel (x-x0)^2+(y-y0)^2=0

er det rigtig hvis jeg gør sån
(x^2-6x)^2+(y^2+2y)-26


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Cirklens ligning er nu

        (x - x0)2 + (y - y0)2 = r2 .

Dit forslag er ikke korrekt. Man skal komplettere leddene med x2 og x til et kvadrat, og man skal komplettere leddene med y2 og y til et kvadrat, så man får skrevet ligningen på standardformen, hvoraf man så kan aflæse centrums koordinatsæt.

Det ser ud til at være Opg 4 i eksamenssættet fra i går

http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF14/Proever%20og%20eksamen/140522%201stx141-MAT-A-22052014.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2014 af mathon

                  x2 - 6x + y2 + 2y - 26 = 0

                  (x - 3)2 - 9 + (y + 1)2 - 1 - 26 = 0

                  (x - 3)2 + (y - (-1))2 = 62

                 


Svar #3
23. maj 2014 af lalala1122 (Slettet)

eller jo så er koordinatsættet -3,-1 og radius er 6^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2014 af mathon

Hvis du kunne dine kvadratsætninger,
ville du vide,
at
                           (a ± b)2 = a2 ± 2ab + b2

og dermed
                           a2 ± 2ab = (a ± b)2 - b2


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2014 af mathon

#3  

          centrum er (3,-1) og radius r = 6


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.