Matematik

Optimering af wire

24. maj 2014 af LouiseMJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke finde ud af, hvordan man laver opgave b på billedet. Nogen der ved hvordan man skal gøre? Tak for hjælpen på forhånd!

Vedhæftet fil: optimering.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2014 af LeonhardEuler

Løs f'(x) = 0 (som formentligt er et minimum, hvilket du kan vise ved at foretage et monotoniforholdsundersøgelse)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2014 af mathon

       f{}'(x)=\frac{-2x}{2\sqrt{25-x^2}}+\frac{-2\left ( 10-x \right )\cdot \left ( -1 \right )}{2\sqrt{64-\left ( 10-x \right )^2}}=\frac{-x}{\sqrt{25-x^2}}+\frac{10-x}{\sqrt{64-\left ( 10-x \right )^2}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2014 af Krabasken (Slettet)

Til kontrol:

x = 50/13 = 3,85

:-)


Svar #4
24. maj 2014 af LouiseMJ (Slettet)

Tak for alle svar! Jeg har løst den nu :)


Skriv et svar til: Optimering af wire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.