Matematik

Løs ligning med x opløftet

24. maj 2014 af jens12234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

Er der nogen som kan hjælpe med at løse denne ligning: 4*10^x+30=430 ?

Det er en opgave uden hjælpemidler..


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2014 af SuneChr

Træk 30 fra på begge sider af lighedstegnet.
Dividér med 4 på begge sider.
Benyt, at der gælder
10x = a  ⇔  x = log a


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2014 af NejTilSvampe

brug 10 tals logaritmen.

4*10^x + 30 = 430

4*10^x = 400

10^x = 100

x = log10(100) = 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2014 af htxstuderende15 (Slettet)

x=2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2014 af SuneChr

# 2 og 3
Lad for så vidt mulig vær' med at give færdige løsninger.
Spørgeren har jo endnu ikke reageret på det første indlæg og kunne måske have gavn at regne det selv.


Skriv et svar til: Løs ligning med x opløftet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.