Matematik

Vektorfunktion - Bestem tidspunktet t

25. maj 2014 af mollylar22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude

Jeg har brug for hjælp til, hvordan man kan løse opgaven i det vedhæftede dokument.

Det vil være en stor hjælp.

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2014 af peter lind

Det er lidt uklart, hvad der menes med "når det lander"  Det kan være når hjulene rører landningsbanen. I så fald skal du finde den tid hvor ykoordinaten er 0

Det kan også være når flyet stopper helt. I så fald skal du løse ligningen x'(t)=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2014 af SuneChr

Løs

\overrightarrow{r}(t_{1})=\binom{0}{0}       Løs x og y for sig, hvor det røde fly lander i (0 ; 0) til tiden t1
Når x løses indsættes t1-værdien i y-udtrykket, som heldigvis også vil give 0.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2014 af SuneChr

# 2

432\cdot \left ( \frac{17}{204} \right )^{2}-72\cdot \frac{17}{204}+3=0

17/204  =  1/12    for forenklingens skyld.


Svar #4
25. maj 2014 af mollylar22 (Slettet)

#2

Løs

\overrightarrow{r}(t_{1})=\binom{0}{0}       Løs x og y for sig, hvor det røde fly lander i (0 ; 0) til tiden t1
Når x løses indsættes t1-værdien i y-udtrykket, som heldigvis også vil give 0.
 


Hvorfor skal x løses, når vi ved at den er 0?

Når den fundne t-værdi (Som er 1/12) indsættes i y-udtrykket, vil den give 0. Hvad er det præcist jeg har vist?

Det sidst spørgsmål: Hvilket fly skal vi tage udgangspunkt i, det røde, det blå eller begge?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2014 af peter lind

Du skal finde tidspunktet, hvor flyet lander ikke x. Det svarer til at du skal løse ligningen y(t) = 0 eller x'(t) = 0.

Det er det røde fly, der lander, så det er formlen for det røde fly, du skal bruge. Data for det blå fly skal formentlig bruges i et senere spørgsmål


Skriv et svar til: Vektorfunktion - Bestem tidspunktet t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.