Matematik

Bestem B og C ud fra funktion og punkt

25. maj 2014 af KasperP23 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg tænkte på om der var nogen som kunne hjælpe mig med denne matematik opgave, som jeg skal løse. Opgaven lyder således:


En funktion f er bestemt ved:
f(x)=x^2+b*x+c

Det oplyses at linjen med ligningen y=-x+5 er tangent til grafen for f i punkter P(1,f(1))

a) Bestem b og c

Jeg har selv prøvet. Har fundet frem til at b er i lig med -3, da vi først finder den afledte af funktionen f: fm(x)=2x+b. Vi ved at hældningen er i lig med -1, derfor må det gælde at: fm(1)=-1. Vi indsætter i den afledte funktion:

-1=2*1+b <-> -2-1=b -> b=-3

Hvordan finder jeg c?

Tak på forhånd *smiler*


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2014 af peter lind

Brtug (1, f(1)) ligger på linjen så f(1) = -1+5


Svar #2
25. maj 2014 af KasperP23 (Slettet)

Stærkt, tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Bestem B og C ud fra funktion og punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.