Matematik

Spejling i YZ-planet

26. maj 2014 af Vinstrup (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan ser en spejling matrix ud, som spejler i YZ-planet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2014 af peter lind

 første række   -1  0  0

anden række     0 1  0

tredje række     0  1  1

En spejling i yz planen betyder at x koordinaten skifter fortegn


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2014 af mathon

                                       \begin{pmatrix} -1 &0 &0 \\ 0&1 &0 \\ 0&0 &1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -x\\ y \\ z \end{pmatrix}


Skriv et svar til: Spejling i YZ-planet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.