Matematik

22 maj, 2014 A. Den sidste opgave

26. maj 2014 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP.

Jeg sidder og prøver at løse den sidste opgave, opgave c

Jeg har gjort sådan:

Når jeg løser T'(x) = 0 får jeg x = 46,8609. Og jeg har undersøgt, at det er et maksimum.

Så ved man jo at det størte areal er kvadratet, så svaret til opgaven er vel at:

x = 46,8609 og y = 46,8609. Er det en rigtig måde en at løse den på?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2014 af Bullerkage (Slettet)

Har du bestemt y udtrykt ved x? For du har optimeret i forhold til x, så du skal indsætte 46 på x's plads i dit udtryk for y at bestemme størrelsen af y - tror jeg! :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2014 af Heptan

200 = 2y + 3x

y = (200-3x)/2


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2014 af Bullerkage (Slettet)

Jeg har ingen anelse om hvilket kvadrat i to snakker om :) Jeg ser en trekant og en/et rektangel :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2014 af sashii

#2, ja, du indsætter her x = 46,8609 og får din y-værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

T(x) er et 2.-gradspolynomium, hvis graf er en parabel, der vender grenene nedad. At finde maksimum for T(x) drejer sig derfor om at finde toppunktet for 2.-gradspolynomiet T(x).

        T(x) = -((3/2) - (√3)/4)·x2 + 100x ,

        xmax = 100 / (3 - (√3)/2) = 200·(6 + √3) / 33 ≈ 46,86091

        ymax = 100 - (3/2)·xmax = 100·(5 - √3) / 11 ≈ 29,70863


Skriv et svar til: 22 maj, 2014 A. Den sidste opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.