Matematik

Volumen af omdrejningslegeme

26. maj 2014 af mogensglistrup (Slettet) - Niveau: A-niveau

Goddag. 

Jeg har et spørgsmål til vedhæftet opgave. Til den første del vil jeg finde det bestemte integrale fra 0,5 til 6,5 af g(x), og gange med 2, er det rigtigt? 

Næste del har jeg ingen idé om....

Vedhæftet fil: Volumenbestemmelse.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2014 af mathon

skålen rummer
                              V_{indre}=\pi \cdot \int_{0,5}^{6,5}g^2(x)dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2014 af mathon

volumen af skålens ler

                             V_{ler}=\pi \cdot \int_{0}^{6,5}f^2(x)dx-\pi \cdot \int_{0,5}^{6,5}g^2(x)dx


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2014 af Bullerkage (Slettet)

#2 Dette gælder fordi grafen for funktionen f "ligger øverst". Den ligger altså over grafen for funktionen g :) 

Så det handler om at kunne formlen og kunne finde ud af, hvilken af de to grafer ligger øverst :)


Skriv et svar til: Volumen af omdrejningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.