Matematik

beskrivelse af omskrivning

26. maj 2014 af kjsahdsh (Slettet) - Niveau: A-niveau

se vedhæftet fil

Vedhæftet fil: opgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2014 af mathon

ved brug af kvadratkompletteringsomskrivningen

          a2 ± 2ab = (a ± b)2 - b2


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2014 af mathon

                    x^2-6x+y^2+10x+18=0
     og
                    \left (x-3 \right )^2-3^2+\left ( y+5 \right )^2-5^2+18=0

                    \left (x-3 \right )^2+\left ( y+5 \right )^2=34-18=16

                    \left (x-3 \right )^2+\left ( y+5 \right )^2=4^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2014 af mathon

alternativt
    cirklen
                  x^2+2dx+y^2+2ey+f=0

    har
                  centrum C(-d,-e) og radius r=\sqrt{d^2+e^2-f}

                  


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2014 af mette48 (Slettet)

Du har selv skrevet nogle af komentarerne her kommer et par til (sammenlige med bilaget)

2) rækkefølgen endres

3-4) du glemmer et lighedstegn

4) de "rene tal"samles på højre side ved at lægge 16 til på begge sider

5-6) du mangler et =

6) 16 omskrives til 42

Håber det kan bruges


Skriv et svar til: beskrivelse af omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.