Kemi

Forklar begrebet molaret volumen HJÆLP

30. maj 2014 af Ventus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen jeg har en kemi aflevring for og jeg skal svare på nedenstående spørgsmål, men kan ikke finde ud af det, er der nogen der kan hjælpe????

Spørgsmålet: "Forklar begrebet molaret volumen og vis hvordan den kan beregnes ved en given temperatur."

På forhånd tak :-D


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2014 af mathon

molarvolumen for en gas

Du bruger idealgasligningen
                                                 p\cdot V=n\cdot R\cdot T
hvoraf for ét mol
                                                 V=\frac{ \left ( 1\; mol \right )\cdot \left (8,31451\; \frac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K} \right )}{p}\cdot T=\frac{\left \left (8,31451\; \frac{Pa\cdot m^3}{ K} \right )}{p}\cdot T
     som f.eks. ved 25°C og trykket 101325 Pa
     giver

                                                 V=\frac{\left \left (8,31451\; \frac{Pa\cdot m^3}{ K} \right )}{101325\; Pa}\cdot \left (300\; K \right )=0,0246 \; m^3=24,6\; L


Svar #2
30. maj 2014 af Ventus (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, det lærte jeg noget af :-D


Skriv et svar til: Forklar begrebet molaret volumen HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.