Matematik

mat. hjælp..

30. maj 2014 af Nogett (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan beregner man sådan en opgave? med tekst og mellemregninger tak.. Fordi det er ikke kun resultatet jeg er ude efter men også hvordan man regner det ud.

Hvor lang tid man kan udføre hård fysisk træning, inden man bliver udmattet, afhænger af højden over havet.

- Højde over havet (km) 0,30 2,80

- Tid inden udmattelse (sek) 320 210

Der er med god tilnærmelse tale om en sammenhæng af typen y = ax + b , hvor x er

højden over havet (målt i km), og y er den tid (målt i sekunder), der går, inden man

bliver udmattet.

a) Bestem tallene a og b.

b) Hvad fortæller tallet a om den tid, der går, inden man bliver udmattet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2014 af mathon

                 I:          2,80 = 210a + b
                II:          0,30 = 320a + b         ved subtraktion fås

                             2,50 = -110a
                             a = 2,50 / (-110) = -(25/11)

                             b = y - ax
                             b = 210 - (-25/11)•2,80
                            


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2014 af SuneChr

Du har nu, inden for kort tid, lagt otte matematikopgaver ud uden tilsyneladende at ha' set, hvad det drejer sig om. Sådan fungerer Studieportalen ikke. Du må vise, at du har forsøgt at løse opgaven, inden den lægges ud.
Det her ligner en let måde at slippe afsted på.


Skriv et svar til: mat. hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.